Υποστήριξη μητρικού θηλασμού

Πέρα από την ευχαρίστηση που προσφέρει ο θηλασμός, γιατί η μητέρα ταϊζει το μωρό από το ίδιο της το σώμα είναι γνωστό ότι το μητρικό γάλα είναι αδιαμφισβήτητα η ιδανική φυσική τροφή για κάθε νεογνό, βρέφος και το μικρό νήπιο ως την πλήρη ανατολή όλων των νεογιλών οδόντων, μιας που είναι φτιαγμένο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ανθρώπου.

Παρέχει όλες τις βιταμίνες, πρωτείνες, λίπη, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία και άλατα που χρειάζονται τα βρέφη, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και την νευροαναπτυξιακή τους εξέλιξη. Η σύσταση του μητρικού γάλακτος αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέσα στους επόμενους μήνες, για την καλύτερη προσαρμογή στις ανάγκες του μωρού.

Ο θηλασμός είναι μια φυσική ικανότητα τις κάθε γυναίκας. Όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής οδήγησε στο να χαθεί η εμπειρία ως βίωμα με αποτέλεσμα η κάθε μητέρα, αδύναμη χωρίς εμπειρία και γνώση να προσπαθεί να ανακτήσει την φυσική ικανότητα του θηλασμού. Έτσι στις μέρες μας λοιπόν, η φυσική διαδικασία έγινε τεχνική που με την σωστή και έμπειρη υποστήριξη το μητρικό γάλα γίνεται το πολυτιμότερο δώρο από την μητέρα στο μωρό της.

Η επιτυχής εδραίωση και εγκατάσταση του μητρικού θηλασμού ξεκινάει με την κατάλληλη προετοιμασία των εγκύων και των οικογενειών τους. Αυτή αφορά στην ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα και τη σημασία του μητρικού θηλασμού για το βρέφος και την οικογένεια και την εκπαίδευσή τους όσον αφορά τις βασικές αρχές του θηλασμού και την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και δυσκολιών.

Στο pediatriccare χάρη στην άρτια επιστημονική εκπαίδευσή της ιατρού και την πολυετή εμπειρία της, παρέχεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θηλασμού συνεχιζόμενη εκπαίδευση και υποστήριξη των γυναικών, καθ’όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.