Η Ιατρός


p8

Βιογραφικό

Ειδική Παιδίατρος – Ρέρρα Αικατερίνη
Η παιδίατρος Αικατερίνη Ρέρρα αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μαρκοπούλου το 1998 με γενικό χαρακτηρισμό Άριστα (19/20).

Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπαιδεύτηκε στο Νεογνολογικό τμήμα της Β΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του «Αρεταίειου» Νοσοκομείου και στην Κλινική Παιδιατρική στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Παιδιατρική Λοιμωξιολογία, μέχρι και σήμερα είναι συνεργάτης του Λοιμωξιολογικού Τμήματος της Κλινικής.

Το Νοσοκομείο αυτό αποτελεί τριτοβάθμιο κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα για παιδιά και διαχειρίζεται καθημερινά μεγάλο όγκο περιστατικών γενικής παιδιατρικής αλλά και εξειδικευμένων σπανιότερων παθήσεων. Από το 2017 εργάζεται ως Επιμελήτρια Παιδίατρος στο «Ιασώ Παίδων».

Έχει λάβει πιστοποίηση στη Συμβουλευτική Γαλουχίας – Μητρικού Θηλασμού από το Νοσοκομείο «Αρεταίειον» , είναι υποστηρίκτρια του μητρικού θηλασμού και έμπειρη σύμβουλος. Παρέχει τη δυνατότητα ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε εγκύους καθ’όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και στις θηλάζουσες μητέρες.

Είναι κάτοχος των ιατρικών διπλωμάτων European Paediatric Life Support (EPLS), Advanced Trauma Life Support (ATLS) και Newborn Life Support (NLS).

Είναι μέλος του European Resuscitation Council (ERC),του European Society of Infectious Diseases (ESPID), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολογίας και του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων. Έχει λάβει μέρος σε πολλές μελέτες και έχει διακριθεί για το επιστημονικό της έργο από το European Society for Paediatric Infectious Diseases (ESPID), το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων.

Με πολλή αγάπη για τα παιδιά και την ιατρική επιστήμη, δημιούργησε το παιδιατρικό της ιατρείο pediatriccare στην Αρτέμιδα, με σκοπό την αδιάκοπη φροντίδα των μικρών της φίλων και την υποστήριξη των μητέρων τους.